• Sparen voor korting
  • Uitgebreid assortiment
  • Lage verzendkosten

Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

Emers gekweekte aquariumplanten van Aquaplantsonline

Wat houd het precies in en waarom ze perfect zijn voor jouw aquarium

Emers gekweekte aquariumplanten van Aquaplantsonline
APO Blog

Hallo!

Als aquariumliefhebber ben je vast wel eens de term 'emers gekweekte planten' tegengekomen. Maar wat betekent dit precies, en waarom zou je deze planten overwegen voor je aquarium? Aquaplantsonline, is de webshop voor al uw aquariumplanten en benodigdheden, wij bieden een breed scala aan emers gekweekte planten. In deze blog leg ik uit wat emers gekweekte planten zijn, hun voordelen, en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor jouw onderwaterwereld.

1. Wat zijn emers gekweekte aquariumplanten?

Emers gekweekte planten zijn planten die boven het wateroppervlak worden gekweekt, in tegenstelling tot submers gekweekte planten die onder water groeien. Veel populaire aquariumplanten, zoals Java-varen en Cryptocoryne-soorten, worden in hun natuurlijke omgeving zowel boven als onder water gevonden. In kwekerijen worden ze emers gekweekt om een aantal redenen, waaronder snellere groei en betere gezondheid.

!! In hun natuurlijke habitat groeien veel aquariumplanten tijdens het droge seizoen boven het water (emers) en tijdens het regenseizoen onder water (submers). Dit maakt ze bijzonder flexibel en aanpasbaar aan verschillende omstandigheden.

2. De voordelen van emers gekweekte planten

Emers gekweekte planten bieden een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van hun submers gekweekte tegenhangers:

  • Sterkere Planten: Planten die boven water worden gekweekt, ontwikkelen sterkere stelen en bladeren omdat ze gewend zijn aan meer licht en CO2 uit de lucht. Dit betekent dat ze over het algemeen robuuster zijn wanneer ze in je aquarium worden geplaatst.

  • Gezondere Start: Omdat emers gekweekte planten boven water groeien, hebben ze minder last van algen en ziekten die in een onderwateromgeving kunnen voorkomen. Dit zorgt ervoor dat ze gezonder bij jou aankomen en beter bestand zijn tegen de overgang naar een submers omgeving.

  • Snellere Groei: Doordat emers gekweekte planten direct toegang hebben tot CO2 in de lucht, groeien ze sneller en zijn ze vaak groter wanneer ze bij jou thuis aankomen.

!! Wanneer je emers gekweekte planten in je aquarium plaatst, zullen ze zich moeten aanpassen aan hun nieuwe, volledig ondergedompelde omgeving. Dit kan enkele weken duren, maar met geduld zullen ze bloeien en een prachtige aanvulling vormen op je aquascape.

3. Het aanpassingsproces: Van emers naar submers

Een van de belangrijkste aspecten van emers gekweekte planten is het aanpassingsproces dat ze moeten ondergaan wanneer ze in een aquarium worden geplaatst. Omdat deze planten gewend zijn om boven water te groeien, zullen hun bladeren en stelen zich aanpassen aan de onderwateromgeving.

Hoe werkt het? In de eerste weken nadat je de plant in je aquarium hebt geplaatst, kan hij oude bladeren verliezen en nieuwe submers bladeren ontwikkelen die beter geschikt zijn voor een leven onder water. Dit is een normaal proces en geen reden tot zorgen.

!! Zorg ervoor dat je tijdens deze aanpassingsperiode de juiste omstandigheden biedt, zoals voldoende verlichting en CO2, om het proces soepel te laten verlopen.

4. Emers gekweekte planten bij Aquaplantsonline

Aquaplantsonline biedt een uitgebreid assortiment emers gekweekte planten van hoge kwaliteit. De planten worden zorgvuldig geselecteerd en vers naar jouw deur verzonden. Wat voor emers gekweekte planten ook een groot voordeel is, zij kunnen de reis van ons naar u toe gemakkelijk aan.  Hier zijn enkele populaire soorten die je kunt vinden op de webshop:

  • Anubias: Een van de populairste aquariumplanten die zowel emers als submers gedijt. Het is een robuuste plant die weinig verzorging nodig heeft en zich goed aanpast.
  • Cryptocoryne: Bekend om zijn aanpassingsvermogen en mooie bladkleuren. Cryptocorynes zijn favoriet bij veel aquarianen vanwege hun veelzijdigheid en eenvoudige onderhoud.
  • Java-varen: Een klassieke plant die goed groeit in zowel emerse als submerse omstandigheden. Deze plant is ideaal voor beginners vanwege zijn veerkracht en lage onderhoud.

Highlight: De meeste planten (Planten zoals Densa, mosballen en vallisinerea zijn geen emers gekweekte planten) bij Aquaplantsonline zijn emers gekweekt, wat betekent dat ze robuuster zijn en een grotere kans hebben om succesvol te groeien in jouw aquarium.

5. Tips voor het kweken van emers gekweekte planten

Hoewel emers gekweekte planten relatief eenvoudig te verzorgen zijn, zijn er enkele tips die je kunnen helpen bij het succesvol overzetten naar een aquariumomgeving:

  • Geduld is belangrijk: De aanpassingsperiode kan enkele weken duren, dus wees geduldig terwijl de plant zich aanpast aan zijn nieuwe omgeving.
  • Voldoende licht en voedingsstoffen: Zorg voor goede verlichting en voldoende voedingsstoffen in het water om het aanpassingsproces te ondersteunen. Overweeg ook CO2-bemesting voor sneller herstel.
  • Niet te veel verstoren: Probeer de planten niet te vaak te verplaatsen of te verstoren tijdens hun aanpassingsperiode, zodat ze rustig kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving.

Conclusie

Emers gekweekte aquariumplanten bieden tal van voordelen voor zowel beginnende als ervaren aquarianen. Bij Aquaplantsonline kun je rekenen op hoogwaardige, gezonde planten die zorgvuldig zijn gekweekt om een sterke start in jouw aquarium te garanderen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde aquascaper, emers gekweekte planten kunnen jouw aquascape naar een hoger niveau tillen. Bezoek Aquaplantsonline en ontdek het volledige assortiment van prachtige emers gekweekte planten voor jouw aquarium!

Note: inmiddels verkopen wij ook enkele terrariumplanten die ook emers gekweekt zijn maar niet geschikt voor het onderwater leven.

Laat een reactie achter

What are your experiences? Read or write a review here.

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplichte velden

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Emers gekweekte aquariumplanten van Aquaplantsonline
    06 / Sep / 2024

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    Emers gekweekte aquariumplanten van Aquaplantsonline

  • De beste technieken voor waterverversing en kwaliteit
    23 / Aug / 2024

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    De beste technieken voor waterverversing en kwaliteit

  • Cladophora aegagropila mosbol
    13 / Aug / 2024

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    Cladophora aegagropila mosbol

  • Zomerse temperaturen en het aquarium
    06 / Aug / 2024

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    Zomerse temperaturen en het aquarium

  • Voorkom dierenleed, hoeveel liter water???
    24 / Jul / 2024

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    Voorkom dierenleed, hoeveel liter water???

  • Invasieve aquariumplanten
    17 / May / 2024

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    Invasieve aquariumplanten

  • De wonderlijke dieren Axolotls
    16 / Apr / 2024

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    De wonderlijke dieren Axolotls

  • Leuke Feitjes tijd!!
    10 / Apr / 2024

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    Leuke Feitjes tijd!!

  • Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2
    19 / Mar / 2024

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    Optimaliseer je aquarium met Dennerle Bio CO2

  • Ziektes in het aquarium
    29 / Nov / 2023

    Aquaplantsonline - 06 / Sep / 2024

    Ziektes in het aquarium

Inloggen

Uw wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »